Veelgestelde vragen

Voegt de Big Green iets toe aan het water? 

Nee, de Big Green voegt niets toe aan het water. Het water gaat door de filters in de Big Green. De gepatenteerde formule zorgt ervoor dat mineralen gekristalliseerd worden waardoor ze niet langer hechten aan oppervlakken.

Hoe vaak vervang je een filter?

Het filter voor sediment en chemische verontreiniging vervangt u een keer per jaar. Het filter dat zorgt dat de mineralen worden gebonden gaat 3 jaar mee. Die vervangt u een keer in de drie jaar.

Is de Big Green onderhoudsvrij?

U hoeft geen maandelijks onderhoud aan het apparaat te doen. U hoeft ook geen contract af te sluiten voor onderhoud aan het apparaat. In die zin is het apparaat onderhoudsvrij. U vervangt een keer per jaar een filter en dat kunt u zelf doen. 

Past de Big Green bij mij thuis?

De Big green neemt weinig ruimte in beslag en heeft geen afvoer nodig. Daarom past de Big Green in principe altijd. Wij zijn nog geen situatie tegengekomen waar het apparaat niet past.

Vraag of advies over dit product? →

 

Is de Big Green een ontharder? 

De Big Green is geen traditionele ontharder. Het water dat uit de Big Green komt bevat alle mineralen die belangrijk zijn voor onze gezondheid. Iets dat bij een traditionele ontharder niet het geval is. De effectiviteit van de Big Green is gelijk aan een ontharder.

Wat is het verschil met een ontharder? 

Er zijn een aantal verschillen te benoemen, de Big green werkt niet op basis van zout. Dat zorgt ervoor dat de kwaliteit van het water uit de Big Green beter is dan uit een ontharder. Bij een ontharder voegt u natrium aan uw water toe. Daarnaast heeft de Big Green geen afvoer nodig en geen duur onderhoudscontract.

Mag ik water uit een ontharder drinken? 

Water uit een traditionele ontharder bevat geen mineralen en omdat de ontharder zout gebruikt bevat het water ook teveel natrium. Er wordt dan ook afgeraden om alleen onthard water te drinken. De Big Green gebruikt geen zout en laat de mineralen in het water. U mag het water uit de Big Green zeker drinken. 

Wij hebben toch schoon drinkwater, waarom zou ik dan een filter nemen? 

Ons drinkwater wordt steeds slechter. Mede door chemicaliën in het water gaat de kwaliteit van ons drinkwater achteruit. De filters in de Big Green halen deze resten uit het water. Een andere reden om de Big Green te nemen is dat u geen kalkaanslag meer heeft waardoor uw apparatuur langer meegaat en uw badkamer streeploos schoon wordt. 

Vraag of advies over dit product? →

 

Gebruikt de Big Green zout? 

Nee, de Big Green gebruikt geen zout of chemicaliën. De Big Green is onderhoudsvrij. Een keer per jaar vervangt u een filter in de Big Green. 

Is kalkaanslag schadelijk? 

Kalk is op zichzelf niet schadelijk, kalkaanslag is wel schadelijk voor al uw warmwaterapparatuur. De schade bestaat uit een hogere energierekening en vervangende apparatuur. Door kalkaanslag gaan uw apparaten sneller kapot. 

Ik gebruik nu een filter voor mijn koffiemachine. dat is toch genoeg? 

Met de Big Green beschermt u uw hele huis, dus ook uw koffiemachine. U hoeft niet langer een apart filter voor uw koffiemachine aan te schaffen. 

Wat zijn de voordelen van de Big Green?

De meest genoemde voordelen zijn: Alle warmwaterapparatuur wordt schoon van binnen. Geen kalkaanslag in de badkamer, uw kranen en uw apparatuur. Minder energieverbruik omdat kalkaanslag in leidingen en apparatuur zorgt voor een hoger energieverbruik. Minder last van jeuk na het douchen. Lekkerder en schoner drinkwater. Minder gebruik van crèmespoeling en shampoo. 

Vraag of advies over dit product? →

 

Haalt de Big Green ook bestaande kalkaanslag uit leidingen en apparatuur? 

Ja, uw bestaande kalkaanslag verdwijnt ook. Dit duurt gemiddeld 6 tot 8 weken voordat uw leidingen weer vrij van kalkaanslag zijn. Hoe dat werkt? De mineralen in uw water worden gebonden en zorgen ervoor dat deze aan elkaar gaan kleven. Het effect hiervan is dat de gebonden mineralen, inmiddels kristallen niet meer aan oppervlaktes hechten. Dit werkt door na het filter en dus in uw leidingen en apparatuur.