Water kwaliteit

Een waterfilter wordt steeds vanzelfsprekender. Vaak zijn het filters voor bijvoorbeeld het koffiezetapparaat of alleen de kraan. Door de steeds verder toenemende milieuvervuiling wordt het steeds moeilijker om water voldoende te zuiveren. Uiteraard wordt kraanwater getest op allerlei schadelijke stoffen, maar er zijn bepaalde tolerantie niveaus die toestaan dat allerlei stoffen in het water mogen zitten.

Goedgekeurd kraanwater kan dus wel degelijk lage concentraties aan allerlei schadelijke stoffen zoals: chemicaliën, olie, benzines, herbiciden, pesticiden, drugs en geneesmiddelen bevatten

Bovendien zijn er regelmatig normovertredingen. Dat betekent dat het regelmatig gebeurt dat er gedurende een korte periode een verhoogde concentratie van schadelijke stoffen in het drinkwater zitten. 

Het oppervlaktewater in Nederland is van steeds lagere kwaliteit. Daardoor wordt het steeds moeilijker om het water goed genoeg te filteren. Tros Radar heeft onlangs nog een uitzending gewijd aan dit steeds groter wordende probleem. recent heeft ook radar een uitzending aan het waterprobleem gewijd.

Niet alleen is deze situatie de afgelopen jaren steeds erger geworden en voorlopig lijkt er ook geen verbetering te gaan komen. De verwachting is dus dat de effecten van de milieuvervuiling in de toekomst steeds verder zullen gaan toenemen. Een waterfilter aan huis begint hierdoor een logische keuze te worden.

Waarom zou u dan niet kiezen voor een filter dat uw water zuivert en ook uw huis vrij van kalkaanslag maakt?

Vraag of advies over dit product? →